SecLife ook voor uw (sta)caravan

Is het dak van uw (sta)caravan verouderd en toe aan vervanging of wilt u het extra beschermen? Met de coatings van SecLife zorgt u ervoor dat het dak van uw (sta)caravan weer jaren meegaat!

Het dak is een belangrijk onderdeel en wordt vaak vergeten. Waarom zou u immers het dak controleren als u geen lekkage heeft? Toch doen problemen zich vaak al veel eerder voor dan dat een lekkage zichtbaar is. Door het dak goed te onderhouden wordt de kans op lekkages kleiner en staat u niet voor hoge onverwachte kosten. Heeft toch lekkages? Dan kunt u deze repareren met onze reparatiepasta.

Met de coatings van SecLife kunt u uw (verouderdere) dak overlagen en voor jaren beschermen! U hoeft dus niet uw dak te vervangen en daarmee bespaard u aanzienlijk op uw kosten.

SecLife is gespecialiseerd in het aanbrengen van coatings en u kunt ervoor kiezen om de coating door SecLife te laten aanbrengen, maar met onze gebruiksaanwijzingen kunt u het ook zelf aanbrengen.

Onze coating ook op woonboten

Voorkom problemen met uw dak!

Naast het aanbrengen van coatings, dragen wij ook zorg voor uw dak. SecLife zorgt ervoor dat uw dak schoon is, het dak mos en vuil vrij is, het regenwater wegloopt zoals het hoort en eventuele lekkages gerepareerd worden.

Op een plat dak stapelt het vuil zich vaak snel op. Denkt u hierbij aan bladeren, takjes en ander vuil. Dit kan na verloop van tijd voor bijvoorbeeld schimmel, ongedierte en problemen met de waterafvoer veroorzaken.  Daarnaast kunnen mossen en algen het dak poreus maken. Dit wil zeggen dat er kleine scheurtjes in de dakbedekking kunnen komen, waar water doorheen kan gaan lekken. Deze lekken kunnen op den duur heel wat schade veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen is het van belang dat uw dak regelmatig wordt schoongemaakt.

Heeft u een wit dak om dat dit vele voordelen met zich meebrengt? Dan is het belangrijk om ook uw witte dak “echt” wit te houden! Wanneer het witte dak vuil wordt, zullen de voordelen van een wit dak aanzienlijk minder worden.

Ook is het belangrijk om uw dakgoten en afwateringsystemen regelmatig schoon te maken. Zeker na de herfst- en winterperiode kunnen bladeren, takjes, overtollig stof en ander vuil in de dakgoten vast komen te zitten. Dit kan problemen veroorzaken met de waterafvoer en ervoor zorgen dat waterplassen op het dak blijven staan.

Wilt u dus problemen voorkomen of juist optimaal gebruik maken van de voordelen van een wit dak?  Zorg dan dat u uw dak regelmatig wordt schoongemaakt!

Schoonmaak werkzaamheden daken

Afgelopen weken onder andere schoonmaak werkzaamheden uitgevoerd op verschillende daken. Het dak is weer wit en dit zorgt voor de optimale voordelen. Het witte dak zal het zonlicht reflecteren en daardoor zal de binnentemperatuur op zonnige dagen koeler zijn. Daarnaast zal de koeling veel efficiënter zijn, doordat de koelinstallaties koelere lucht aanzuigen waardoor ze minder hard hoeven te koelen. Kortom, het energieverbruik gaat omlaag.

Het is goed om jaarlijks uw dak 1 á 2 keer te reinigen. Zo kunt u het best de staat van uw dak onderhouden en kunnen eventuele kleine problemen direct verholpen worden voordat er grote problemen kunnen ontstaan.

Hieronder ziet u foto`s van de uitgevoerde werkzaamheden.

Reinigen daken!

Op platte daken blijft vaak veel vuil liggen. Denk hierbij aan kleine takjes die door de wind het dak op worden geblazen en bladeren van de bomen. Wanneer dit niet verwijderd wordt, kan dit ervoor zorgen dat de afvoeren verstopt raken en er vervelende problemen ontstaan. Daarnaast zijn platte daken gevoelig voor mos- en algengroei. Het is daarom van belang om uw dak één á twee keer per jaar te reinigen. 

Dit geldt ook voor daken met coatings van SecLife. Wanneer u alle voordelen van de coating optimaal wil benutten, is het van belang om ervoor te zorgen dat het dak één á twee keer per jaar gereinigd wordt. Het dak is gemakkelijk te reinigen met een hogedruk reiniger. Heeft u hier geen tijd of gereedschap voor? Geen probleem, vraag het ons! Naast het aanbrengen van coatings, reinigt SecLife ook daken! 

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van het reinigen van verschillende daken:

 

Zonnepanelen in combinatie met de witte coating van SecLife

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en besparen op energiekosten. Maar hoe zorg je ervoor dat zonnepanelen een optimaal rendement hebben? Het rendement van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed. Een belangrijke factor is de omgevingstemperatuur.

Doordat een wit dak een verkoelend effect heeft, heeft dit invloed op de opbrengst van zonnepanelen. De zonnecellen in een zonnepaneel werken namelijk minder efficiënt naarmate de temperatuur stijgt. Zonnepanelen hebben het grootste rendement bij een temperatuur van 25°C. Iedere graad boven de 25°C zorgt voor een rendementsverlies van 0,5%. Het is daarom van belang om de temperatuur van de zonnepanelen zoveel mogelijk rond de 25°C te behouden. Een wit dak van SecLife is hiervoor de beste oplossing.

De temperatuur op een zwart dak kan ’s zomers wel oplopen tot 80°C, terwijl de temperatuur op het witte dak niet verder komt dan 40°C. Dit betekent dat het rendement voor zonnepanelen op een zonnige dag met een wit dak tot 20% hoger ligt dan op een zwart dak.

Om het rendement van zonnepanelen optimaal te houden, kiezen veel mensen voor een witte coating van SecLife!

Zonnepanelen in combinatie met de witte coating van SecLife

Hoe belangrijk is het onderhouden van het dak eigenlijk?

Het onderhouden van het dak van een woning of bedrijfspand is erg belangrijk, maar toch wordt het vaak vergeten of uitgesteld. Het is mogelijk dat het dak alweer een tijdje geleden onderhouden is. Waarom zou u immers het dak controleren als het niet lekt? Echter doen problemen zich vaak al veel eerder voor dan dat een lekkage zichtbaar is. Door het dak goed te onderhouden wordt de kans op lekkages kleiner en staat u niet voor hoge onverwachte kosten.

Wanneer niet of nauwelijks wordt omgekeken naar het onderhouden van het dak, dan komt het voor dat viezigheid zoals mosvorming en natuurlijk afval het dak overnemen. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals het niet weglopen van regenwater of juist het verkeerd weglopen van het regenwater. Door twee keer per jaar het dak goed schoon te maken, voorkomt u deze problemen. Daarnaast komt u op tijd achter een eventuele lekkage en het belangrijkste, u zorgt ervoor dat het dak veel langer meegaat!

Naast het aanbrengen van coatings, dragen wij ook zorg voor uw dak. SecLife zorgt ervoor dat uw dak mos en vuil vrij is, het regenwater wegloopt zoals het hoort en eventuele lekkages gerepareerd worden. Hieronder ziet u foto`s van een opdracht voor het schoonmaken en het resultaat na het schoonmaken door SecLife.

Waarom kiezen mensen voor een coating van SecLife?

Wanneer het dak in het verleden toe was aan vervanging, liet men het dak vervangen. Een nieuw dak is een behoorlijke kostenpost. Met de coating van SecLife hoeft u niet uw hele dak te vervangen. Sterker nog de coating wordt aangebracht over het bestaande dak. U heeft dus geen afval en geen verspilling van grondstoffen. De coating zorgt er dus voor dat uw dak langer mee kan gaan en de levensduur van uw dak wordt verlengt.

Onze coating is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Als u kiest voor een lichte kleur, bijvoorbeeld wit, dan levert u dit nog eens de volgende extra voordelen op.

    • Het dak zal het zonlicht voor circa 80% reflecteren waardoor de temperatuur op het dak op zonnige dagen tot maximaal 40°C lager zal zijn dan bij een zwart dak.
    • Hierdoor kan de onderliggende binnenruimte 3 tot 7°C koeler zijn.
    • De koeling zal veel efficiënter zijn. Koelapparatuur hoeft namelijk minder vaak en minder intensief te worden ingeschakeld. Koelapparatuur gaat dus langer mee en de energiekosten gaan omlaag.
    • Bij eventuele gebruik van zonnepanelen zal het rendement op warme dagen tot 20% hoger liggen dan bij een zwart dak. Zonnepanelen hebben het grootste rendement bij een temperatuur van 25°C. Elke graad die warmer is, zorgt voor een rendementsverlies van 0,5%. Op een zonnige dag kan de temperatuur op een zwart dak wel 80°C worden, terwijl de temperatuur op het witte dak niet hoger komt dan 40°C. Dit betekent dat het rendement voor zonnepanelen op een zonnige dag met een wit dak tot 20% hoger ligt dan op een zwart dak.

Voor onze klanten is de coating van SecLife niet alleen een goedkoper alternatief, maar biedt het ook extra bescherming waardoor de levensduur van het dak weer verlengt wordt. Daarnaast draagt het bij aan het natuurlijk koelen waardoor koelapparatuur langer meegaat en de energiekosten omlaag gaan. Ook is het efficiënter voor het rendement van de zonnepanelen.

Een wit dak zorgt voor een koelere binnentemperatuur!

Hoe komt het dat we in warme landen meer witte huizen en witte daken zien? Dit heeft ermee te maken dat witte huizen en daken het zonlicht reflecteren, waardoor de binnenruimtes koeler worden terwijl een zwart dak juist de warmte absorbeert.

Met de aanhoudende warmte in ons eigen land zien we dat veel koelinstallaties tegen hun maximum qua capaciteit aanlopen. De witte coating van SecLife reflecteert het zonlicht voor circa 80%. Op zonnige dagen kan het witte gecoate dak tot wel 40°C lager zijn dan op een zwart dak. Hierdoor kan de onderliggende binnenruimte 3 tot 7°C koeler zijn. Dit fenomeen wordt het natuurlijk koelen genoemd. Eventuele koelinstallaties die op het dak staan, zuigen koelere lucht aan waardoor ze minder hard hoeven te koelen. Kortom, uw energieverbruik gaat ook nog eens omlaag. Een win-win situatie voor u!

Ook uit ervaringen van onze klanten komt sterk naar voren dat zij een duidelijk temperatuur verschil merken wanneer het dak bewerkt is met de witte coating van SecLife. Hieronder ziet u één van onze projecten.

 

Mooi weer betekent het dak weer op!

Na een paar weken regen en wisselvallig weer,  was het afgelopen week eindelijk mooi weer! Voor ons betekent dit dat we weer het dak op kunnen. Afgelopen week zijn er weer een aantal mooie projecten uitgevoerd wat tot tevredenheid van onze klanten heeft geleid!

Naast het feit dat de coating bij bovenstaand dak weer 15 jaar of langer mee kan, brengt de kleur wit vele voordelen met zich mee. Op zonnige dagen is een wit dak wel 40°C koeler dan een zwart dak en hierdoor kan de temperatuur in de onderliggende ruimtes tussen de 3-7°C koeler zijn (natuurlijk koelen). Doordat de onderliggende ruimtes al een stuk koeler zijn, verbruiken koelapparatuur minder energie.

Koele daken in warme tijden

Met de aanhoudende warmte van de laatste tijd lopen veel koelinstallaties op gebouwen tegen hun maximum capaciteit aan. Dat zal de komende jaren alleen nog maar erger worden. Volgens het KNMI zal het aantal warme dagen (boven de 25ºC) de komende jaren nog bijna gaan verdubbelen.

Onze opdrachtgever merkt dat direct in de praktijk. Vorig jaar hebben we ze al weten te overtuigen van het principe van Natuurlijk Koelen via een wit dak. Afgelopen week stond deel 1 van een nieuw project voor deze opdrachtgever op de agenda. Deel 1 betrof het gehele dak van een pand waar door de gebruikers veel last ervaren wordt van de warmte. Al direct de eerste dag na het aanbrengen werd het verschil gemerkt. Bijgaand weer een mooie impressie.

Deel 2 van het project bestaat uit nog eens 4 andere daken waarbij we 5 meter rondom alle koelinstallaties het dak ook wit zullen maken. Veruit de goedkoopste en meest efficiënte manier om de koelcapaciteit van die gebouwen te verhogen.