Zonnepanelen in combinatie met de witte coating van SecLife

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en besparen op energiekosten. Maar hoe zorg je ervoor dat zonnepanelen een optimaal rendement hebben? Het rendement van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed. Een belangrijke factor is de omgevingstemperatuur.

Doordat een wit dak een verkoelend effect heeft, heeft dit invloed op de opbrengst van zonnepanelen. De zonnecellen in een zonnepaneel werken namelijk minder efficiënt naarmate de temperatuur stijgt. Zonnepanelen hebben het grootste rendement bij een temperatuur van 25°C. Iedere graad boven de 25°C zorgt voor een rendementsverlies van 0,5%. Het is daarom van belang om de temperatuur van de zonnepanelen zoveel mogelijk rond de 25°C te behouden. Een wit dak van SecLife is hiervoor de beste oplossing.

De temperatuur op een zwart dak kan ’s zomers wel oplopen tot 80°C, terwijl de temperatuur op het witte dak niet verder komt dan 40°C. Dit betekent dat het rendement voor zonnepanelen op een zonnige dag met een wit dak tot 20% hoger ligt dan op een zwart dak.

Om het rendement van zonnepanelen optimaal te houden, kiezen veel mensen voor een witte coating van SecLife!

Zonnepanelen in combinatie met de witte coating van SecLife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *