Waarom kiezen mensen voor een coating van SecLife?

Wanneer het dak in het verleden toe was aan vervanging, liet men het dak vervangen. Een nieuw dak is een behoorlijke kostenpost. Met de coating van SecLife hoeft u niet uw hele dak te vervangen. Sterker nog de coating wordt aangebracht over het bestaande dak. U heeft dus geen afval en geen verspilling van grondstoffen. De coating zorgt er dus voor dat uw dak langer mee kan gaan en de levensduur van uw dak wordt verlengt.

Onze coating is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Als u kiest voor een lichte kleur, bijvoorbeeld wit, dan levert u dit nog eens de volgende extra voordelen op.

    • Het dak zal het zonlicht voor circa 80% reflecteren waardoor de temperatuur op het dak op zonnige dagen tot maximaal 40°C lager zal zijn dan bij een zwart dak.
    • Hierdoor kan de onderliggende binnenruimte 3 tot 7°C koeler zijn.
    • De koeling zal veel efficiënter zijn. Koelapparatuur hoeft namelijk minder vaak en minder intensief te worden ingeschakeld. Koelapparatuur gaat dus langer mee en de energiekosten gaan omlaag.
    • Bij eventuele gebruik van zonnepanelen zal het rendement op warme dagen tot 20% hoger liggen dan bij een zwart dak. Zonnepanelen hebben het grootste rendement bij een temperatuur van 25°C. Elke graad die warmer is, zorgt voor een rendementsverlies van 0,5%. Op een zonnige dag kan de temperatuur op een zwart dak wel 80°C worden, terwijl de temperatuur op het witte dak niet hoger komt dan 40°C. Dit betekent dat het rendement voor zonnepanelen op een zonnige dag met een wit dak tot 20% hoger ligt dan op een zwart dak.

Voor onze klanten is de coating van SecLife niet alleen een goedkoper alternatief, maar biedt het ook extra bescherming waardoor de levensduur van het dak weer verlengt wordt. Daarnaast draagt het bij aan het natuurlijk koelen waardoor koelapparatuur langer meegaat en de energiekosten omlaag gaan. Ook is het efficiënter voor het rendement van de zonnepanelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *