Een wit dak zorgt voor een koelere binnentemperatuur!

Hoe komt het dat we in warme landen meer witte huizen en witte daken zien? Dit heeft ermee te maken dat witte huizen en daken het zonlicht reflecteren, waardoor de binnenruimtes koeler worden terwijl een zwart dak juist de warmte absorbeert.

Met de aanhoudende warmte in ons eigen land zien we dat veel koelinstallaties tegen hun maximum qua capaciteit aanlopen. De witte coating van SecLife reflecteert het zonlicht voor circa 80%. Op zonnige dagen kan het witte gecoate dak tot wel 40°C lager zijn dan op een zwart dak. Hierdoor kan de onderliggende binnenruimte 3 tot 7°C koeler zijn. Dit fenomeen wordt het natuurlijk koelen genoemd. Eventuele koelinstallaties die op het dak staan, zuigen koelere lucht aan waardoor ze minder hard hoeven te koelen. Kortom, uw energieverbruik gaat ook nog eens omlaag. Een win-win situatie voor u!

Ook uit ervaringen van onze klanten komt sterk naar voren dat zij een duidelijk temperatuur verschil merken wanneer het dak bewerkt is met de witte coating van SecLife. Hieronder ziet u één van onze projecten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *