Een tevreden klant

Vorig jaar hebben we voor één van onze opdrachtgevers een mooi project mogen doen in Groningen. De oude melkfabriek aldaar hebben we behandeld met onze PU84 witte dakcoating. Weer 15 jaar waterdicht, maar misschien nog wel belangrijker voor de opdrachtgever, was het koelende effect. “De mensen op de bovenste verdiepingen zijn er erg blij mee. In het begin trokken ze op warme dagen zelfs een trui aan omdat de koelinstallaties nog niet opnieuw ingesteld waren en het een beetje frisjes werd”, aldus Mente van der Heiden, de gebouwbeheerder van onze opdrachtgever Brivec. “We merken het koelend effect van de witte daken zo goed dat we naast een volgend dak, ook op alle daken rondom de koelinstallaties witte vlakken door Seclife laten aanbrengen. Door de langdurige warmte zitten de koelinstallaties aan hun maximum en door de oppervlaktes wit te maken rondom de koelinstallaties wordt de inlaattemperatuur van de lucht 30-40 ºC lager. Dat betekent dat we zo veel efficiënter kunnen koelen en als het ware de capaciteit hebben verhoogd”.

Vandaag zijn we begonnen met bovenstaand dak, daarna nog vier andere daken rondom dit pand, waarbij we 5 meter rondom de koelinstallaties ook wit zullen maken (zie onderstaand foto). Wij noemen dat #natuurlijkkoelen. Een mooi project en binnenkort het resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *